Tirol Transportmateriell AS har over 40 års erfaring

 

Tirol Transportmateriell AS ble stiftet i 1988, men mannen bak har vesentlig lenger historie.

Aanen Grimestad ble født inn i transportbransjen. Hans far startet opp allerede i 1929, og det var derfor lastebiler som guttens hverdag besto i. De første tegninger hadde selvsagt rullende materiell som hovedmotiv. Allerede da han var 10 år gav hans far (etter mye mas) den unge kroppen til bak rattet på lastebilen, riktig nok uten lass og på vegstrekning (nesten) uten trafikk. Mye trening senere ga mulighet for kjørekort som 18-åring uten kostbar kjøreskole!

Transporten har senere gjennom mange ulike utfordringer vært livet for Aanen: Tømmertransport, hovedsakelig hjemme, men også ved orkanskader i Tyskland, spesialtransporter, arbeid for Norges Lastebileier-Forbund med kvalitetssikring i form av kurs med mer, bistått med eksport av norsk tømmer til Tyrkia, stykkgods- og termotransport, nasjonalt og internasjonalt.

Det var med introduksjonen av KLOFT retarder på Hellerud i 1986 at den spede begynnelse til TIROL Transportmateriell AS ble lagt. Lothar Kloft fra Limburg i Tyskland samarbeidet da med Johann Berger fra Tirol i Østerrike. Der foregikk det en interessant utvikling og produksjon av elektriske tilleggsbremser, samt tilhengere. Derfor var det enkelt å finne navn på firmaet vårt.

Et nytt tilhengerprodukt var ikke lett å introdusere i 1988-89. Det var jo da vi fikk den store nedturen her i landet, - alle måtte kjempe for å overleve! Vi klarte denne trange fødsel med å levere retardere til ny- og ettermontering på tyngre lastebiler.

Utviklingen av fabrikkmonterte olje-retardere gikk i mellomtiden stadig fremover, og da SCANIA kom med sin løsning, var det minimale muligheter til å fortsette med våre retardere.

Vi overlevde på sparebluss noen år, og fra 1997 begynte vi å importere nyere brukte lastebiler fra Tyskland og Holland. Stort sett biler klar for et nytt liv her, - men noen fikk vi bygget om etter kundeønske.

Den første betongbilen som Aanen medvirket med å få hjem til Norge i 1985, var starten på et langvarig kundeforhold mot aktører i denne bransjen. Dette førte til en og annen betongbil ble skaffet frem.

I dag sitter med vi med agenturet på KARRENA betongbiler og ditto stasjoner, samt KLEIN betongpumper. Med egen fartstid i lastebil og med evne til å låne øre til hva gutta og markedet spør etter, tror vi at våre produkter vil være optimale!